Skip to content
7

Ceremoniële opstelling

Vraagsteller

Een ieder die ooit een ceremoniële opstelling heeft beleefd, weet het: wat hier gebeurd is niet te beschrijven, slechts te voelen. En dat is het helende, krachtige van een opstelling, door het op te stellen wordt het doorvoeld en beleefd. En verdwijnt de lading die het had.

Ben je gescheiden, wil je van werk veranderen, sukkel je met je gezondheid of gewicht of zijn er andere vraagstukken/problemen waar je maar in vast blijft lopen en geen grip op krijgt? Dikke kans dat het iets is vanuit het systeem waarin je bent opgegroeid. En mogelijk heb jij nog niet je plek in genomen in het systeem van herkomst!

Er is veel te schrijven en evenzoveel te doen over oorzaken van problemen en trauma’s. Wat veel heilzamer voor je werkt en waar wij mee aan de slag gaan, is om hier samen naar te kijken. Wat ontvouwt zich stap voor stap in het veld. Wat mag je omarmen, wat mag je loslaten? Geef het maar terug aan moeder aarde of vader spirit, zij dragen het met liefde voor je. En welke inzichten, helderheid en rust en andere gevoelens komen er voor terug?

Iedere opstelling is anders. Samen vertrouwen we op het proces. Een mogelijkheid is, dat we in een ceremoniële opstelling door middel van de vraag of het probleem dat je wilt opstellen, een kijkje nemen in je systeem en de generaties ervoor.

De vraagsteller kan ervoor kiezen de opstelling 1 op 1 te doen, zowel on als offline. Ook kan de vraagsteller kiezen voor een opstelling in groepsverband met anderen. In dat geval werken we met representante

One Love – One Union 
Let’s stay connected & radiate love

Representanten
Als je je aanbiedt als representant is het belangrijk om je bewust te zijn van de ceremonie die we gaan creëren met elkaar. Dat betekent dat je je ontdoet van je eigen (voor)oordelen en in het veld stapt. Het veld van verwondering, van de (on)mogelijkheden, altijd blijven checken altijd tastend en pas antwoord geven als daarom wordt gevraagd, uit je eigen projectie en interpretatie blijven. Maar wel met de finetuning naar dat wat er gezien, gehoord, gevoeld en geheeld mag worden. Bewust zijn van emoties, zonder deze te interpreteren. 

 In respect voor de vraagsteller, de opsteller en het collectieve veld. Opstellen en vanuit deze ceremoniële opstelling is werken met het veld, is healing voor alle generaties voor en voor zij die nog komen mogen. Dit is een sacred space waarin alles wat zich aandient wordt geëerd en gerespecteerd. 

Natuurlijk is het zo dat dit alles werkt vanuit vertrouwen en the Gentlemen’s Agreement. Dat we toestemming hebben om in het veld te kijken en deze te eren en wat hierover gedeeld wordt, daar te laten met de mensen met wie het is gedeeld.

Het is ook niet gebruikelijk om na te spreken. Bij een ceremoniële opstelling gaan we ervanuit dat het werk is gedaan. Erover praten activeert het veld op nieuw. En wat klaar is, is klaar. Je zult merken dat je die behoefte ook niet voelt

One Love – One Union 
Let’s stay connected & radiate love